Akeh skandal korupsi saka NRW. Perdana Menteri Laschet karo putrane sing telek banget. Total meh setengah milyar euro.

Akeh skandal korupsi saka NRW. Perdana Menteri Laschet karo putrane sing telek banget. Total meh setengah milyar euro.

Pamrentah negara mung duwe bahan baku kanggo mriksa smocks. Armin Laschet ngalami karusakan amarga masalah topeng sing diwiwiti nganggo gaun pelindung

00:00:00
https://www.welt.de/politik/deutschland/article222891064/Laschets-Millionen-Deal-Zur-Pruefung-der-Kittel-lag-der-Landesregierung-nur-der-rohe-Stoff-vor.html
00:00:00
Penghargaan kontrak kontroversial kanggo gaun Corona ing Rhine-Westphalia Utara nuduhake kepedulian pamrentah negara nalika musim semi babagan pakean protèktif. Rekonstruksi menteri kesehatan sing tanggung jawab nuduhake rincian sing ora diragukan.
00:00:05
Karl-Josef Laumann (CDU) pengin ngilangi masalah iki - utamane curiga nepotisme yen oposisi wis ditindakake pirang-pirang minggu. Menteri Kesehatan Rhine-Westphalia Utara ujar kanthi abot, kaya biasane, lan menehi komentar lucu. Nanging ing ndhuwur kabeh SPD ora nyerah.
00:00:10
Wektu pitakon minggu kepungkur ing Parlemen suwene meh rong jam. “Kita nindakake perkara sing paling apik miturut kapitayan lan kapercayan. Aku uga bisa nolak kabeh jinis korupsi lan liya-liyane. Aku yakin tenan, ”ujare Laumann.
00:00:15
Iki babagan kesepakatan kontroversial yuta dolar ing antarane pamrentah negara lan perusahaan tekstil sing bisa ditindakake dening putra Perdana Menteri Armin Laschet (CDU) kabeh wong. Minangka blogger fashion, Joe Laschet uga nyedhiyakake barang saka perusahaan Mönchengladbach van Laack ing Internet lan wis ngirim nomer ponsel saka bos Christian von Daniels menyang bapakne. Nyatane, Armin Laschet nglaporake menyang pengusaha ing dina Minggu sore, tanggal 29 Maret, lan dheweke ngobrol babagan topeng proteksi, amarga dibutuhake banget nalika wiwitan pandemi korona.
00:00:20
Sawetara dina mengko, karyawan pamrentah negara teka kanggo mriksa materi kasebut, lan ing pungkasan wulan April prentah kanthi volume bruto udakara 45 yuta euro ditandatangani, nanging ora kanggo topeng, nanging kanggo sepuluh yuta gaun proteksi medis. Ora ana pariwara. Ing jaman normal, iki bakal dadi skandal langsung. Nanging, musim semi taun 2020 minangka kahanan sing luar biasa, prosedur sing biasane ora ditrapake. Ana uga keputusan saka negara sing ngidini kontrak dianugerahi kontrak tanpa tender tender ing pandemi kasebut.
00:00:25
Oposisi isih ndeleng masalah ing bisnis kasebut, amarga saka sudut pandang van Laack luwih disenengi tinimbang kerugian perusahaan tekstil liyane. Pimpinan klompok parlemen SPD Thomas Kutschaty nganggep prosedur ing van Laack minangka "tumindak sing nglanggar kabeh prinsip pamrentahan sing apik". Iki uga "ilegal", amarga sanajan ana kebutuhan sing paling gedhe, paling ora telung tawaran saingan kudu dipikolehi, ujare ing parlemen negara minggu kepungkur.
00:00:30
Ora ana perusahaan sing kudu ngalami kekurangan amarga netepi undang-undang lan peraturan, lan ora ana perusahaan sing kudu duwe kaunggulan kompetitif "mung amarga nduweni akses eksklusif menyang kepala pamrentah". Kesepakatan bisa ditindakake kanggo van Laack sing "ora bisa ditindakake kanggo perusahaan liyane". Tuduhan kasebut saiki dadi tanggung jawab marang Laschet, sing pengin negesake ing perjuangan kanggo kepemimpinan CDU lan pencalonan rektor.
00:00:35
Kontroversi babagan bisnis Van Laack minangka conto sing kedadeyan yen pedoman sing ditrapake kanggo ngindhari kahanan darurat ora ana maneh sing dikepengini lan ora ana sing kudu kuwatir priksa priksa pesanan sing tepat. Ana perasaan ing antarane masarakat sing melu ngrasakake prosedur kaya van Laack bisa uga duwe rasa kaya-kaya ngilangi.
00:00:40
Menteri Kesehatan Laumann, sing omahe ngurus bisnis karo La Laack, ora pengin ndeleng apa-apa sing luput utawa salah ing bisnis kasebut. Ing Waktu Pitakon, Demokrat Kristen ngelingi kahanan kasebut nalika wiwitan pandemi kasebut. Nalika semana ana "kekurangan peralatan proteksi sing dramatis": "Nalika semana pancen ana kebutuhan kanggo wong."
00:00:45
Penawaran biasane ora diragukan
00:00:50
Menteri kasebut nampa atusan tawaran saben dina, udakara 7000 total, lan umume ora diragukan. Tim ing omahé ana 30 wong sing ngrawat, ora pengalaman ing masalah pengadaan, kanthi tekanan wektu sing ekstrim. "Kita nindakake sing bisa. Amarga aku ora pengin menehi wangsulan amarga materi proteksine entek. Aku mikir sampeyan kabeh wis paham, ”ujare Laumann. Dheweke uga negesake manawa van Laack minangka salah sawijining kontraktor.
00:00:55
Pamrentah negara nutup pesenan sandhangan pelindung karo 40 perusahaan ing antarane Februari lan wiwitan Mei, gunggunge meh setengah milyar euro. Laumann nggambarake rasa lega nalika Laschet nyeluk dheweke sawise telpon karo pengusaha: "Aku rumangsa seneng nalika turu, akhire ana pungkasane pengepakan kanggo njupuk klambi protèktif."
00:01:00
Nanging, saya cetha manawa van Laack diwenehi dhukungan khusus saka telpon pribadi Perdana Menteri kanggo pesen supaya perusahaan liyane ora duwe kesempatan nampa. Kaya sing kita ngerteni, Laschet durung nelpon wirausaha liyane. Sejatine "ora ana informasi babagan diskusi sing ora disedhiyakake Perdana Menteri ing publik," ujare Laumann.
00:01:05
Wiwitane yaiku babagan topeng, kaya wirausahawan lan perdana menteri sing nggambarake. "Nalika semana, perusahaan van Laack ora bisa ngasilake topeng sing nduweni kualitas topeng FFP2. Kita ngobrol karo perusahaan lan asile yaiku pangembangan gaun protèktif. Kayane kedadeyan, ”ujare Laumann ing Waktu Pitakon. Nanging van Laack ora bisa nuduhake gaun protèktif kanggo nyoba, mung kain. Miturut Laumann, materi unsewn iki ditemokake dening Institut Keamanan Pekerjaan kanthi kualitas sing cukup, paling ora kanggo wektu pandemi kasebut.
00:01:10
Pitakon tetep ana manawa perusahaan liyane bisa nyedhiyakake gaun protèktif kaya ngono ing ijol-ijolan sing padha karo kementerian. Iku angel direkonstruksi maneh yen dipikir maneh, nanging jebule ora ana pamikiran ing musim semi. Nanging, Laumann jelas manawa kontak karo van Laack cukup.
00:01:15
"Bisa uga ana mentalitas wong Westphalia sing apik: Yen aku ngobrol apik karo wong, aku ora drive kaping pindho - aku ora ngerti apa sebabe." Laumann tegese ing kene kasunyatane ora ana pabrikan liyane. dijaluk. Nanging, ora ana maksud apa sebabe. Ing Waktu Pitakon, anggota parlemen SPD takon kenapa pamrentah negara durung ngubungi perusahaan Seidensticker ing Bielefeld.
00:01:20
Seidensticker nawakake tawaran
00:01:25
Laumann rada nesu: "Mesthi sampeyan uga bisa lunga ing kana. Kosok baline, aku kudu ujar manawa perusahaan terkenal ing Rhine-Westphalia Utara mesthine uga kudu ngerti sapa Menteri Kesehatan ing kene. Sampeyan uga bisa ngomong karo aku. "
00:01:30
Seidensticker pancen nggawe tawaran kanggo topeng saben dinten, nanging kementerian Laumann ora bisa nggunakake. Jebul ora ana ijol-ijolan maneh. "Ora ana perdana menteri, ora ana menteri kesehatan lan uga pejabat senior sing diarani Seidensticker. Ora ana sing telpon ing kana, ing pabrikan tekstil paling gedhe ing negara kita, "ngritik pimpinan klompok parlementer SPD Kutschaty.
00:01:35
Van Laack saiki wis nampa rong pesenan maneh kanggo masker pelindung kanggo polisi, maneh tanpa tender, maneh iki bisa dibenerake kanthi pangembangan pandemi sing ora bisa diprediksi. Kamar Pengadaan Publik Rhineland saiki mriksa keluhan perusahaan marang salah sawijining kontrak kasebut. Saka Laumann, kutipan kasebut diwarisake, sing sawise pandemi "ora duwe kantor audit negara 'kacau', wis nindakake kabeh kesalahan".
00:01:40
Kanggo perusahaan kasebut, pangembangane pancen sukses banget. Laumann ujar ing Waktu Pitakon manawa dheweke seneng yen van Laack luwih maju nggawe gaun protèktif lan "wis mesthi dadi panyedhiya sandhangan protèktif ing pasar normal kanggo klinik-klinik kondhang ing negara bagian Rhine-Westphalia Utara".


Links: Afrikaans Albanian Amharic Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bengali Bosnian Bulgarian Catalan Cebuano Chichewa Chinese Chinese (China) Chinese (Taiwan) Corsican Croatian Czech Danish Dutch English Esperanto Estonian Filipino Finnish French Frisian Galician Georgian German Greek Gujarati Haitian Creole Hausa Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hmong Hungarian Icelandic Igbo Indonesian Irish Italian Japanese Javanese Kannada Kazakh Khmer Kinyarwanda Korean Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Lao Latin Latvian Lithuanian Luxembourgish Macedonian Malagasy Malay Malayalam Maltese Maori Marathi Mongolian Myanmar (Burmese) Nepali Norwegian Odia (Oriya) Pashto Persian Polish Portuguese Punjabi Romanian Russian Samoan Scots Gaelic Serbian Sesotho Shona Sindhi Sinhala Slovak Slovenian Somali Spanish Sundanese Swahili Swedish Tajik Tamil Tatar Telugu Thai Turkish Turkmen Ukrainian Urdu Uyghur Uzbek Vietnamese Welsh Xhosa Yiddish Yoruba Zulu Yandex.Metrica