Televisi Kazakhstan: Jerman minangka negara sing kriminal lan korup, dikelola dening penyamun lan pembunuh.

Televisi Kazakhstan: Jerman minangka negara sing kriminal lan korup, dikelola dening penyamun lan pembunuh.

Programmer matematika aktivis hak asasi manungsa Nikolai Erney, ngandhani babagan carane Jerman nglanggar Konvensi Hak-hak Bocah, Konvensi Hak Asasi Manusia, Perjanjian Lisbon sing nggawe Uni Eropa, cara Komisi Eropa tumindak ilegal babagan iki, babagan korupsi ing pimpinan Pamrentah Jerman, korupsi ing pimpinan Dewan Perwakilan Jerman, bisnis nyapih, psikiatri punitive, hakim palsu tanpa sumpah, keputusan sing ora ditandatangani, pemukul bocah-bocah ing sekolah, serangan pengungsi tumrap bocah-bocah Jerman, dicekel bocah ing sekolah, gerakan nyukur kepala ing sekolah

00:00:07
Halo, aku Lilia Iglikova. Kita terus ngrembug babagan rancangan undang-undang kanggo nglawan kekerasan rumah tangga ing kulawarga. We are contact by Skype saka Moskow, aktivis sipil, aktivis hak asasi manungsa - Nikolai Erney. Nikolay, halo.
00:00:21
Halo Lilia.
00:00:24
Nafsu babagan rancangan undang-undang kanggo nglawan kekerasan rumah tangga ing kulawarga wis tekan tataran ing Kazakhstan nalika bisa mbukak keputusan apa prinsip perlindungan kulawarga lan bocah sing kudu digawe. Kecenderungan nggunakake model Kulon ing undang-undang, miturut pangertenku, mung entuk momentum ing negara kita, mula aku kepengin ngerti kepiye kahanane ing Kulon.
00:00:55
Kita ngerti manawa sampeyan wis urip pirang-pirang taun ing Jerman lan ngadhepi masalah iki, mula aku pengin ngrungokake sudut pandang sampeyan babagan kahanan kasebut.
00:01:08
Kasunyatane, saiki Rusia lan Kazakhstan nyalin model Kulon babagan kontraksi iki kanggo kekerasan kulawarga, yaiku, dheweke njupuk undang-undang, kanthi praktis siji nganti siji, saka undang-undang sing diarani keadilan remaja, yaiku, iki minangka sawetara undang-undang, seperangkat undang-undang sing kudune kanggo nglindhungi bocah-bocah lan miturut omongane uwong kanggo nglindhungi hak-hak bocah, lan dheweke nggunakake, prakteke mung nerjemahake undang-undang iki lan nggunakake siji menyang siji.
00:01:32
Apa sing nyebabake iki? Kepiye tampilan ing Jerman, kepiye cara kerja ing Jerman. Umpamane, bocah duwe anak, yen kulawarga ora seneng layanan sosial amarga ana sebab, dheweke bisa langsung dijupuk ing rumah sakit. Yaiku, secara harfiah ana langsung sawise lair.
00:01:51
Sanalika sawise lair, yaiku ora sedina, rong, ora limang dina. Bocah-bocah saka kulawarga sing wis terdaftar bakal digawa langsung menyang rumah sakit. Kulawarga bisa ndaftar yen dheweke duwe sadurunge .. Yen, contone, bocah wadon tuwuh ing panti asuhan, utawa ana wong lanang ing panti asuhan, kulawarga kaya ngono wis didaftar, dheweke wis dianggep ora bisa dipercaya lan ora bisa digunakake. Dheweke wis bisa dijupuk saka dheweke.
00:02:20
Bisnis, yen sampeyan ndeleng kepiye fungsine, sampeyan bakal ngerti manawa bisnis kasebut pancen duwe bathi banget kanggo pejabat tartamtu. Amarga, contone, kulawarga biasa ..
00:02:33
Supaya bocah bisa disingkirake saka kulawarga, mesthine isih ana sawetara sinyal kanggo keadilan bocah, kaya sing dakkerteni?
00:02:41
Ora, sinyal kasebut ora kudu saka kulawarga. Sinyal kasebut bisa teka saka taman kanak-kanak, sinyal kasebut bisa uga diwenehake saka tangga teparo yen bocah kasebut sikil mlaku ing jogan, mung mlaku ing lantai, tangga teparo ora seneng, dheweke bisa sambat lan kulawarga entuk potlot. Mula, ana cek sing ditunjuk, pejabat njaga dadi ing apartemen lan mulai menehi jaminan marang wong tuwa yen kabeh apik-apik, saiki dheweke nyathet kabeh sing ora disenengi.
00:03:13
Yaiku, contone, ibu sing nyusoni bocah. Staff perawatan bisa uga ora seneng iki. Kudu pakan botol. Ibu pancen raket banget karo bocah kasebut. Bocah cilik, contone, bocah cilik, turu ing sandhinge ibune, iki ora bisa ditampa. Saiki, kanthi pandemi virus corona, sarat kasebut yaiku yen bocah teka TK utawa sekolah, utawa karantina dilebokake ing taman kanak-kanak utawa sekolah, mula bocah kasebut kudu lungguh dhewe rong minggu dikunci ing ruangan, dheweke dilarang ngubungi wong tuwane.
00:03:40
Sampeyan ngerti apa stres sing dialami bocah, yen dheweke dhewe ing kamar, ora ana sing bisa dolanan, dheweke mung dikunci. Kabeh inovasi kasebut, ing negara kita, kahanan kasebut nyebabake bocah-bocah, saya suwe saya parah. Contone, sajrone rong wulan kepungkur, wong Jerman pancen beku banget ing bocah-bocah ing sekolah. Yaiku, dheweke duwe kelas wiwit akhir Agustus, tanggal sing beda kanggo wilayah kasebut, dietung September - Oktober padha mbukak windows, lawang dibukak, bocah-bocah lungguh ing draf, yaiku kabeh kelas ing draf, lan banjur padha teka omah beku, dheweke ora bisa nyekel pulpen, ora ana apa-apa. Lumrahe, dheweke ngalami epidemi flu, epidemi SARS, epidemi media otitis, pembengkakan kuping tengah, nanging iki dianggep normal kanggo wong Jerman, amarga kanthi cara iki dheweke nglatih bocah-bocah kanthi akeh, kaya agama, yaiku, bocah kudu beku supaya bisa duwe latihan ... Asile, secara harfiah, yen sampeyan mlaku-mlaku ing dalan, saben 50 meter sampeyan ndeleng lokakarya sing adol implan kuping lan melu milih implan kuping. Yaiku, nalika ndeleng kabeh iki, mula ana pitakonan, apa masarakat umume cukup? Sampeyan dhewe wis kebungkus, lan bocah kanthi sikil lan sirahe sing mbukak mbukak dalan.
00:05:05
Kepiye, yen bocah ora gelem sekolah ing kondhisi kaya ngono, dheweke lara utawa ana sebab, wong tuwa ngenteni ukuman serius. Denda 1000 euro amarga ora tampil ing sekolah. 1000 euro saben dina. Yen bocah ora mlebu sekolah kanthi rutin, yaiku sajrone seminggu utawa luwih, kulawarga kanthi otomatis ndaftar karo pejabat pengawal banjur bocah kasebut bisa dijupuk saka sekolah, sadurunge, yen ana konflik, yen ana konflik ing taman kanak-kanak kasebut, mula bisa langsung digawa saka taman kanak-kanak kasebut. Lan dheweke digawa lunga, langsung dilebokake ing kulawarga angkat. Lan wiwit rebutan, wong-wong Jerman ora duwe watesan wektu, dheweke ora duwe keputusan kanggo njupuk keputusan sajrone 24 jam, kaya Rusia, dheweke pengin nggunakake undang-undang sajrone 24 jam supaya pengadilan nggawe keputusan, utawa Kazakhstan pengin nggunakake undang-undang sajrone 24 jam supaya pengadilan njupuk keputusan. Ora, mengko ora ana istilah kaya ngono.
00:05:54
Sampeyan mung bakal duwe siji istilah, nanging yen sampeyan nggunakake undang-undang kasebut kanthi wujud apa wae, bocah-bocah bisa dicekel kanthi keputusan pejabat berwenang administrasi, mula mung bakal entuk siji term - 18 taun. Ora 18 taun, nanging umure 23 taun. Yaiku, hak asuh dijaga kanggo bocah kasebut nganti umur 23 taun, lan nalika umur 23 taun, yen isih ngerti sapa ibune lan bapake, dheweke bisa uga bali menyang omah utawa nemoni dheweke. Nanging dheweke ora pengin ndeleng wong-wong mau, pirang-pirang taun kepungkur, dheweke bakal nerangake manawa ibu lan bapak lara, ibu lan bapak mbebayani, saiki dheweke duwe wong tuwa, dheweke bakal disuntik obat, pil, dheweke bakal nerangake, kabeh sing kedadeyan yaiku kabeh ora apa-apa, yaiku, dheweke bakal duwe proses kesadaran sing gedhe banget banjur bakal sengit karo ibu-bapak. Ana conto bocah-bocah sing pancen ana perawatan serius. Kepiye kahanane wong Jerman, ing kene bocah kasebut digawa lunga, ibu lan bapak kaget banget, bocah kasebut ora teka saka sekolah utawa taman kanak-kanak, utawa dheweke nelpon saka taman kanak-kanak sing wis dijupuk.
00:06:54
Dheweke mbukak pengacara. Ing Jerman, sampeyan ora bisa ngajokake tuntutan hukum tanpa pengacara, ing kene mung kasus cilik sing bisa diselesaikan tanpa pengacara. Lan kasus kaya ngono mesthi ana ing pengacara. Sanalika, tag rega diwiwiti saka 20 ewu euro, 50 ewu euro, lan perusahaan asuransi ora njupuk klaim kaya ngono. Yaiku, wong tuwa wiwit mbayar pengacara, lan pengacara ing Jerman ana ing pengadilan. Pengacara ing Jerman mesthi dadi bagean saka pengadilan. Dheweke kaya tangan kiwa hakim. Miturut hukum, dheweke sumpah kaya hakim. Pengacara uga duwe status pengacara ing Jerman mung yen ana ing asosiasi pengacara. Yaiku, yen ana wong sing duwe budi pekerti sing apik banget, ngerti angger-anggering Toret, nanging amarga sawetara sebab, dheweke padu karo para hakim, mbela hak-hak klien, banjur ditelpon hakim, dheweke dibuwang metu saka kolega, dheweke diusir saka asosiasi pengacara, sawise wong kasebut, status sah dadi waluh, dheweke mandheg dadi pengacara.
00:07:51
Dheweke ora bisa tumindak liya. Sanajan dheweke dadi pengacara saka koloni asing, dadi pengacara saka koloni asing, uga ing pengadilan Jerman ora bakal bisa nulis siji-sijine makalah, ngirim dokumen ing endi wae. Kepriye asil pungkasane? Wong mbukak pengacara, mbayar dhuwit, pengacara ujar manawa kabeh bakal apik, saiki kita bakal ngirim komplain menyang pengadilan, dheweke bakal ngirim komplain menyang pengadilan, lan pengadilan bakal dijadwalake diadili sajrone nem wulan. Utawa dheweke nggawe jadwal rapat sajrone 3 wulan. Bocah kasebut lagi diproses suwene telung wulan. Apa sampeyan ngerti? Ing kene ing kulawarga angkat. Lan kanggo kulawarga angkat iki, alokasi langsung diwiwiti, negara kasebut nyedhiyakake dhuwit ing wilayah kasebut udakara enem nganti wolung ewu euro saben wulan. Coba 8 ewu euro saben wulan 100 ewu euro saben taun. Invois kasebut banjur dikirim menyang wong tuwa. Yaiku, pisanan, negara kasebut mbayar dhuwit iki menyang kulawarga angkat, lan banjur ngirim tagihan kasebut menyang wong tuwa lan mung ngrusak kulawarga kaya-kaya matine. Amarga kulawarga kepeksa mbayar pengacara, kulawarga padha stres, kulawarga ora bisa kerja maneh.
00:08:50
Ana kasus nalika pitung bocah dicopot saka kulawarga sing apik, ana crita babagan iki. Alesané bocah-bocah dicekel yaiku bocah-bocah nganggo klambi sing dudu umure, lan ibune kesel banget nganti ana ing pojokan bocah-bocah kencing lan pejabat pengawal ndeleng.
00:09:08
Pitakon muncul, maaf kanggo 7 bocah 8 ewu euro, dietung 50-60 ewu saben wulan, meh pitung atus ewu euro saben taun, yaiku kulawarga kaya ngono, kanthi bocah sing apik, bocah sing sehat, kaya prilaku sing apik - kulawarga kasebut dadi enak Piece, dheweke nyatane diburu kanthi serius. Lan umume kalebu kulawarga wong asing. Amarga wong asing, iki wong-wong Kazakh sing wis pindah dadi wong Jerman Kazakh, kulawarga kaya ngono. Jerman Jerman sing wis pindhah. Kabeh wong asing sing teka kerja amarga dheweke ora duwe kontak ing antarane penuntut lan hakim sing bisa nulungi dheweke, nalika ngrampungake masalah iki.
00:09:47
Ukum telpon ing Jerman bisa digunakake kanthi bener.
00:09:54
Oke, Nikolai, lan sampeyan ujar manawa iki minangka gangguan, aku ngerti ing kahanan iki apa mupangate pengacara, hakim, penuntut. Saka crita sampeyan, aku ngerti apa mupangate kulawarga angkat, nanging aku ora ngerti sebabe negara kasebut butuh?
00:10:08
Lan negara, sampeyan ngerti, Jerman sejatine minangka salah sawijining perusahaan gedhe, yaiku, yen ndeleng Jerman, kita mikir manawa Jerman minangka negara demokratis, ing ngendi ana pemilihan, ana selusin partai, wong milih wong, banjur partai kasebut dheweke milih kanselir, dheweke milih presiden, mergo ... Yen kita ngomong babagan iki, yen sampeyan manggon ing kono, sampeyan bakal urip ing kono, lan ngadhepi sawetara masalah, utawa ndeleng kepiye wong liya nemoni masalah, sampeyan bakal ngerti apa sejatine Jerman iki minangka perusahaan tanggung jawab winates, iki minangka siji LLC.
00:10:40
Iki minangka perusahaan, siji perusahaan. Kabeh perusahaan liyane mung departemen perusahaan iki. Lan mula kaya negara pejabat. Kabeh sing ditindakake ditindakake dening pejabat kanggo nyenengake pejabat. Yen mesthi ora ono gunane kanggo negara minangka masarakat, mula bakal dadi bencana negara. Nanging mupangate banget kanggo pejabat, amarga nampa pesanan sing dijamin kanggo kerjane ing kana, karyawan wali dhewe, saya akeh kerja, dheweke saya akeh bocah sing saben taun saya akeh.
00:11:10
Yaiku, yen 10 taun kepungkur dheweke njupuk 50 ewu bocah saben taun, saiki dheweke bakal ngrebut 100 ewu bocah saben taun. Secara logis, sawise rebutan 50 ewu pisanan, taun ngarep dheweke kudu rebutan sewu loro. Amarga kabeh bocah saka kulawarga sing mbebayani dijupuk. Ora, dheweke malah entuk luwih akeh taun ngarep, banjur luwih akeh, malah luwih akeh. Yaiku, pejabat nyedhiyakake gaweyan kanggo awake dhewe. Ing kene psikiater nyedhiyakake kerja, hakim menehi kerja kanthi mandhiri. Lan ing wektu sing padha, liwat para politisi, dheweke ningkatake kenaikan maksimum lan kenaikan belanja saka anggaran.
00:11:42
Lan politisi ngawasi iki, lan ing level kepemimpinan Negara Jerman Duma, Bundestag. Yen kita ndeleng wakil ketua Michaela Noll - Michaela Marion Noll (née Tadjadod), iki Bundestag, wakil pimpinan Jerman. Ketua Bundestag, yaiku, akeh foto nalika dheweke ketemu karo Wolfgang Schwachula - Wolfgang Schwachula, Wolfgang Schwachula minangka kepala Asosiasi Anak-anak kanggo Perlindhungan Jerman saka wong tuwa sing lara mental. Ya, sampeyan ngerti, struktur iki kaya wit kaya ngono. Lan dheweke menyang ndhuwur banget. Menawi mekaten, Schwachula nyedhiyakake solusi sing dibutuhake kanggo wong tuwa, menehi tandha yen lara mental, mbebayani. Para hakim nyedhiyakake klien kasebut marang dheweke sekaligus, dheweke langsung nulis kanggo ngirim wong kasebut menyang Schwachula. Lan Schwachula ketemu karo Michaela Marion Noll, wakil ketua Negara Bagian Jerman Duma, sing tanggung jawab menehi dhuwit. Kabeh sistem iki bisa digunakake kaya ngono.
00:12:40
Lan yen sampeyan tekan paling ora sepisan, paling ora sapisan tekan potlot, mula pejabat berwenang Jerman, dheweke ora duwe hak kanggo nemtokake ing endi sampeyan bakal urip karo bocah kasebut. Lan sampeyan ora bisa ninggalake negara kasebut. Ana kasus kaya ngono, akeh banget. Wong Amerika nulis petisi menyang Kongres AS, nylametake anak-anak Amerika saka Jerman.
00:13:00
Televisi Amerika, saluran Kristen Amerika, film video, difilmake 10 taun kepungkur, video iki isih relevan, babagan cara bisnis kanggo bocah-bocah. Kepiye cara milih, kepiye fungsi omah asuh iki, kepiye pariwara saka manajemen omah asuhan kasebut katon ing koran "kita nggoleki wong sing kontak apik ing pejabat pengawal," yaiku, dheweke malah ora isin, yaiku pengumuman, lan iki kabeh sistem Jugendamt, iku kantor urusan pemuda.
00:13:31
Iki minangka tutelage Jerman. Kabeh digawe nalika jaman Hitler, lan wiwit saiki fungsine padha. Iki digawe khusus kanggo bocah enom, khusus kanggo bocah-bocah kelas siji, sanajan ing taman kanak-kanak, diwiwiti, utamane ing kelas 1, 2, 3, nganti dicuci otak. Yen bocah teka kelas 2 lan ngomong ibu bapak, ibu apa sampeyan seneng ana ing ndhuwur utawa ing ngisor bapak utawa mburi, ibu kaget, ana apa? Lan kita wis ujar video sing menarik sing nuduhake paman lan bibi sing wuda, kita pancen durung ngerti apa ... Yaiku, ing kelas 2 wis ditampilake ing sekolah.
00:14:07
Dheweke njupuk telpon saka bocah-bocah, akeh bocah duwe telpon supaya bocah ora direkam, mula dheweke ndeleng lan nuduhake mung porno. Banjur bocah-bocah padha kaget banget, dheweke malah ora bisa crita apa sing dideleng. Apa sampeyan ngerti sistem iki? Kabeh kaya ngene. Kabeh kudu rusak kabeh supaya wong, wong cilik, mulih, yen dheweke crita ing omah babagan kedadeyan ing sekolah utawa ing kebon, lan guru ngerti babagan iki, dheweke bakal dihukum. Banjur dheweke bakal ngukum dheweke ing sekolah. Dheweke kudu crita ing sekolah nalika semana ..
00:14:36
Topik pendhidhikan jinis bocah saiki wis dikatutake ing Kazakhstan lan ing Rusia, nanging nalika kita dadi wong tuwa, kita ora ngerti kepiye asil dheweke.
00:14:50
Mesthine, kita mung bisa ndeleng bungkus kasebut. Kita ndeleng bungkus, lan sampeyan ngerti kepiye ... Ana kahanan nalika wong tuwa mateni bocah lan langsung ana media sing mbuwang gedhe, pejabat berwenang ora rampung nonton, pejabat pengawal kudu luwih akeh kekuwatan. Dheweke duwe kekuwatan penuh. Dheweke ora nggatekake. Dheweke ora njupuk bocah saka kulawarga sing kasar, ing ngendi bapak bisa teka lan mbongkar kepala pejabat jaga. Dheweke ora njupuk saka kulawarga sing kaya ngono. Dheweke njupuk bocah saka kulawarga sing ora ana masalah karo kulawarga.
00:15:21
Ing kulawarga kasebut arep nuntut, dheweke ora nggawa bocah-bocah saka kulawarga pengungsi. Amarga bakal teka mung mbuwang granat, lan dheweke dhewe ngerti kabeh. Dheweke ora ndemek kulawarga, bocah kaya ngono, apa wae sing ditindakake ing kana. Ayo padha dipateni.
00:15:40
Apa sampeyan bisa menehi katrangan babagan sing kudu diadhepi?
00:15:43
Kita ngadhepi kasunyatan manawa ing sekolah kita ana bocah lanang Afghanistan sing ngalahake bocah liyane, pisanan ditendhang, banjur dicekel bocah-bocah kasebut, disurung mudhun ing tangga, nancep garpu ing gulu.
00:15:53
Dheweke nyoba ngalahake putra kita kanthi potlot mata nalika pelajaran, lan ana wektu nalika sekolah dipenjara bocah iki, yaiku, konflik kasebut diselesaikan kanggo sawetara wong, mula dheweke mbebasake dheweke saka paukuman lan larangan, dheweke nyerang putra kita. Aku nyoba ngatasi masalah kasebut liwat administrasi sekolah, supaya bocah kasebut mung bakal dipenjara, supaya dheweke lungguh ing meja liyane. Kanggo nyegah panganiaya lan pemukul iki, amarga anakku ujar marang aku, "bapak, kenapa kita urip ing negara iki kabeh lan kenapa kita kabeh pindhah menyang negara iki?"
00:16:25
Pungkasane, putra kasebut ora gelem sekolah ing Jerman kabeh. Ditambah maneh, dheweke nuduhake tumindak iki marang aku, nglereni sirahe, dheweke ujar, "Pa, sampeyan bakal mati" kanggo aku ing basa Jerman. Aku teka ing kepala sekolah lan matur, nuwun sewu, iki umume normal karo sampeyan? Bukak saka gerakan Jerman iki saka endi? Dheweke ujar karo aku: iki saka Mickey Mouse. Yaiku, bocah Afghanistan iki ndeleng ing Mickey Mouse, lan banjur dituduhake menyang kabeh wong, dituduhake menyang guru olahraga, banjur kanthi resmi dadi ora ana sing weruh apa-apa, ora ana sing ngerti apa-apa, lsp. lsp.
00:16:56
Lan adoh kita lunga. Aku mikir yen kudu golek liyane banjur .. Lan direktur ujar manawa normal bocah-bocah ngalahake siji liyane, iki proses diwasa. Ing kene Lan umume, sampeyan bisa lunga menyang endi wae sing sampeyan karepake, yen sekolah ora cocog karo sampeyan, bukak menyang endi wae sing sampeyan karepake.
00:17:09
Banjur aku ngubungi konsulat Rusia ing Bonn, kita urip ing Cologne, konsulat ndhaptar anakku ing sekolah Rusia ing konsulat, aku pindhah saka Cologne menyang Bonn, wong-wong Jerman janji yen aku bakal setuju karo sekolah iki tanpa masalah, lan sawise pindah , yaiku, sworo cangkem kaya ngono, lan sawise pindhah, dheweke nolak kita, nglarang kita mlebu sekolah Rusia iki.
00:17:29
Dheweke, saka sudut pandang dheweke, ora memenuhi standar pendhidhikan Jerman. Ya, dheweke ora ngajari bocah supaya motong gulu, endhas, ngetokake mripat siji lan nemplek. Mula, iki ora cocog karo standar pendhidhikan Jerman lan kasunyatan Jerman saiki. Manggon ing kutha-kutha, nggawe grombolan, gelut, mlayu, nendhang, ayunan piso, teken lsp. Yaiku, ing wangsulanku ditulis manawa sekolah Jerman kudu mulang kasunyatan urip karo bocah-bocah ing masarakat Jerman. Pancen, dheweke mulang lan pitakon langsung muncul babagan perkara sing padha, ana sekolah Arab ing Bonn, sing dibiayai Libya, lan nduweni status sing padha karo sekolah Rusia, yaiku uga ora memenuhi standar pendhidhikan Jerman.
00:18:13
Nanging bocah-bocah Jerman, Arab lan Rusia bisa mlebu ing kana, yaiku bocah bisa mlebu sekolah Arab, nanging bocah-bocah ora bisa sekolah ing Rusia. Aku ndeleng Nazisme tartamtu ing babagan iki. Aku ndeleng diskriminasi babagan iki. Aku nyritakake babagan Nazisme iki, kita nuntut supaya bocah kasebut mlebu sekolah Rusia kasebut, pengadilan saka 5 hakim Jerman nolak kita. Keputusan pengadilan kasebut ujar manawa ing sekolah kita ing Cologne, ana 3 bocah dicekeli, ora nganti mati, nanging uga dicekel. Lan bocah-bocah ngelingi kabeh iki kanthi alami, dheweke luwih eling yen ana pemukul, ana pemukul sajrone setaun lan direktur ora nindakake apa-apa.
00:18:47
Ditulis kaya ngono ing keputusan pengadilan. Lan ing keputusan pengadilan ditulis manawa aku ora duwe hak kanggo mangu-mangu babagan sistem pendhidhikan Jerman, yaiku, kabeh kasus sing ana ing sekolah sajrone taun kalebu kasus-kasus terisolasi, yen kita ana ing sekolah sing padha, kita ana ing Cologne lan sawise iku kita pindhah menyang Bonn, masalah sekolah Cologne saiki wis rampung kanggo kita. Yaiku, saiki kita wis budhal menyang kutha liya, ana akeh kutha ing Jerman, umume sampeyan bisa pindhah saka papan liya.
00:19:14
Saben papan anyar bakal ujar manawa masalah kasebut ditanggulangi. Lan ing Bonn, nalika aku ngobrol karo wong tuwa, nalika kita ndaftar ing kana sawise pindah, nanging sadurunge sekolah, preinan musim panas, aku takon karo wong tuwa ing Bonn, nanging apa pendapat sampeyan babagan sekolah Bonn? Dheweke ujar, 5 taun kepungkur, sadurunge para pengungsi, sadurunge gelombang para pengungsi, ana sekolah sing apik lan sing ala. Lan saiki kabeh sekolah ora apik, amarga kabeh sekolah saiki wis dikalahake, ana masalah, lan kabeh mau wiwit sekolah dhasar, 4 kelas pisanan. Wiwit kelas lima mlebu gymnasium, sekolah biasa, lan gymnasium biyen apik, nanging saiki uga elek, amarga tatanan politik ujar manawa nggawa para pengungsi menyang gymnasium, tanpa preduli nilai, tanpa preduli, yaiku wis nggawa granat , ing kana dheweke wis nggawa pisau, ana kedadeyan sing ana karyawan nate crita yen putrane lagi mangan ing gymnasium, wong Arab nyedhak, dheweke ujar, rungokake, lan apa sing sampeyan mangan? Kita wis Ramadhan, sampeyan ora duwe hak. Dadi aku dudu Muslim, lan dheweke wiwit gelut. Ya, sampeyan ngerti, dheweke cepet-cepet nyedhak, dheweke wiwit mangsuli, yaiku budaya iki, nalika bocah dolanan watu karo tongkat, dheweke banjur digawa menyang kebon lan sekolah, lan wong-wong Jerman percaya manawa bocah liya kudu seneng karo bocah-bocah kasebut. banjur integrasi, re-pendhidhikan ... Apa sing bisa dididik maneh kanggo nggabungake? Napa anakku teka ing kelas, ana sing katelu saka wong Arab, sapratelon wong Siria, sapratelone wong Afgan, loro wong Jerman, siji bocah Rusia. Budaya apa sing anakku nggawa budaya Jerman saka kelas kaya ngono? Dheweke nggawa mulih (gerakane nyuda gulu) lan ujar bapak sampeyan bakal mati. Dheweke sinau apa sing sinau ing sekolah lan nggawa.
00:20:48
Pitakon ing ngisor iki alami, apa ana warna sing kenthel ing kene? Amarga ana kasus sing terisolasi, mula ana kecenderungan, lan ana fenomena massal.
00:20:58
Nanging kanggo ngerti manawa ana warna sing kenthel, kita mung kudu mriksa pers Jerman. Pers Jerman nyebutake saben kasus siji, nanging contone, ing kene kita ing Cologne, kita duwe dokumen, sing resmi, ing sekolah kita ana telung bocah cekik. Kita duwe dokumen liyane, saka departemen pendhidhikan kutha, manawa ing Cologne 2.200 bocah sing lara sing ora cocog karo sekolah umum umum dhasar kepeksa sinau lan sinau ing kana, amarga papan sing khusus. sekolah kanggo dheweke ora. Yaiku, bocah-bocah kasebut ngalahake bocah liya sajrone pelajaran, ngganggu kelas, nanging ora ana papan, mula kita sabar. Sampeyan ngerti, 2200 saben taun. Saben taun teka anyar, sing anyar budhal. Lan ing Cologne ana udakara 100 sekolah dhasar. Kita mbagi 2.200 bocah dadi 100 sekolah, kita entuk udakara 22 bocah ing saben sekolah lan udakara 8-10 biji ing saben sekolah dhasar. Kita ngerti ana udakara bocah loro ing saben kelas. Iki nguntungake banget kanggo sekolah, kanggo bocah siji utawa loro ing kelas kasebut dheweke diwenehi imbalan tambahan kanggo guru, yaiku, dheweke banjur menehi hasil karo bocah loro iki, kabeh liyane isih ana ing kupinge.
00:22:06
Iku kabeh. Iki minangka dokumen. Oke, kita njupuk conto Sekolah Berlin. Ana kelas ing sekolah-sekolah ing Berlin sing ora ana siswa sing ngucapake siji-sijine basa ing basa Jerman. Iki minangka ibukutha lan para guru nulis babagan iki, dheweke menehi buku babagan musibah saiki ing Jerman, amarga kedadeyan kasebut sadurunge, nalika wong-wong Jerman Kazakh pindhah ing taun sangang puluhan, kayata, klompok Jerman, Jerman Kazakh pindhah menyang Jerman, dheweke nyebar liwat kutha kasebut, dheweke mlebu sekolah lokal lan udakara 25 saka 30 siswa ana Jerman. Maneh, iki wong Jerman Jerman, Rusia Kazakh Rusia, yaiku lima lawan 25, lan masing-masing 25 mulang basa, budaya lokal, adat istiadat lokal. Yen Jerman Kazakh kita, dheweke ora duwe kabudayan, mung ing Jerman ana macem-macem aturan sing ora bisa dikunjungi ing kono, sampeyan kudu setuju ing kono 3 wulan sadurunge, nem wulan sadurunge, njaluk setuju.
00:23:02
Ing Jerman, sikap marang wong tuwa beda. Wong tuwa, kasunyatan manawa wong tuwa manggon ing panti jompo lan mati ing kono pancen normal kanggo Jerman.
00:23:10
Sampeyan ngucapake ukara babagan telung bocah cekik ing sekolah kaya serem banget. Aku ngerti manawa kita ngomong babagan gelut antarane bocah, lan dudu babagan upaya rajapati?
00:23:22
Ora ana gelut, ana serangan langsung saka Afganistan iki, amarga dheweke miwiti ing wiwitan nalika mlebu sekolah. Nyepak, banjur ajari dheweke utawa ana sing mulang. Iki minangka pitakonan kanggo polisi sing, nanging ora ana sing ngerti. Dheweke diajari supaya nyekel gulu, genggeman profesional, gulu profesional, pancen profesional nabrak ndhuwur sirah, kena sirahe, ing awake ndhuwur. Lan bocah telu ... Yaiku, dheweke dicekel, bocah loro dicekel lan dicekel nganti kelas mandheg. Ing dokumen kasebut, direktur nulis, "Aku mandheg kelas, bocah iki asale saka kelas, aku nuntut wong tuwa teka lan ngirim mulih."
00:24:05
Kepala sekolah, administrasi sekolah kudu duwe tanggung jawab kanggo ngasuh bocah lan kanggo keamanan bocah, saiki. Kapindho, Jerman kudu nduwe undang-undang, undang-undang nasional dhewe lan uga Konvensi PBB babagan Hak-hak Bocah, Konvensi PBB babagan Hak Asasi Manusia. Jerman kudu netepi. Apa kabeh iki diamati?
00:24:38
Lilia, paradoks yaiku Konvensi Hak-hak Bocah kasebut kalebu umume ing undang-undang Jerman. Wis telung puluh taun dadi bagean saka undang-undang Jerman, yaiku, tanggapan Komisi Eropa, ditulis, aku curiga, dening pamrentah daerah sing dakenggoni, ing kana dheweke nulis teks, dikirim menyang Komisi Eropa, Komisi Eropa ditandatangani lan dikirim. Yaiku, petungane yaiku, kita bakal ngirim kertas menyang wong, Komisi Eropa, otoritas dhuwur ditulis ing kertas, dheweke bakal ngumbah karo wangsulan iki lan lali, kaya ngimpi sing ala, kabeh sing kedadeyan.
00:25:08
Lan umume lan kabeh, kayane, ora peduli karo dheweke. Amarga yen kita ndeleng undang-undang kasebut, lan mung undang-undang sing nggawe Uni Eropa. Yen kita ndeleng Konvensi Hak-hak Bocah kasebut dhewe, mula kalebu undang-undang Jerman wiwit taun sangang puluhan taun, Jerman wis ngetrapake dhewe, lan uga ana KUHP. Undhang-undhang Pidana umume nglarang nyerang bocah lan ora mung bocah-bocah. Kode Pidana uga menehi tanggung jawab marang kepala sekolah, marang personel sekolah kanggo nyegah panganiaya, kayadene kanggo omah penerbitan sing disiksa, disiksa bawahan, yen dipukul setaun, iki nyiksa bawahan.
00:25:48
Nalika aku ngajokake komplain sing cocog karo polisi marang direktur musim panas pungkasan, polisi kasebut langsung ngandhani “nak, luwih becik kowe lunga saka kene, mung lunga saka kene. Sampeyan saiki mung file siji aplikasi, kabeh ora masalah karo dokumen, nanging sampeyan bakal dipenjara, sampeyan bakal dihukum. " 4 wulan investigasi, dokumen yen bocah dicekel ing sekolah, dokumen sing direktur metu garing. Kantor kejaksaan nutup kasus kasebut marang dheweke, amarga sutradara nonton setaun lan ngarep-arep kabeh bisa dirampungake dhewe, lan dheweke mbukak kasus tumrap aku, ngina direktur manawa aku nesu karo dheweke, kanthi dugaan yen dheweke ora kompeten. Lan ditambah kecurangan palsu. Yaiku, amarga dheweke ora dihukum ...
00:26:32
Apa aku ngerti kanthi bener manawa ana pitakon babagan ngilangi putra lanang enem taun saka kulawarga kasebut?
00:26:37
Nalika kita duwe. Kita nampa larangan mlebu sekolah Rusia ing Kementerian Luar Negeri Rusia, lan bocah kasebut kanthi tegas ora gelem sekolah ing Jerman, amarga ora sinau apa-apa ing kana, nanging mung perang ing kana. Ing Jerman, ana keputusan pengadilan, sepuluh taun kepungkur, sing negesake apa sing kudu ditindakake karo wong tuwa kaya kita. Denda dieja ing kana, dhendha ditulis dhisik, banjur bocah kasebut dicopot saka kulawarga. Kabeh Ing kana, yen bocah ora mlebu sekolah, wong Jerman nganggep sekolah Jerman, kita nganggep yen sekolah iku sekolah, mula bocah kasebut ditarik. Kita mutusake ora menehi resiko lan ora ngenteni wayahe iki, nalika wengi dheweke nendhang lawang. Amarga kita ngerti akeh kasus kaya ngono, weruh lan ngrungokake akeh, mung jam 6, jam 5 esuk 20 polisi nendhang lawang banjur ana kasus sing dibukak kanggo sampeyan sing isih nolak. Lan kabeh iku. Aku lan bojoku nggawa anak-anake lunga.
00:27:30
Nikolay, sampeyan mung ngandhani supaya ora bisa ditindakake. Sampeyan ngomong babagan ketidakseimbangan ing implementasi ide nglindhungi bocah sing bener. Nanging sampeyan uga ujar manawa ana kahanan nalika bocah kudu ditulungi saka wong tuwane, apa polisi bocah isih prelu?
00:27:52
Aku percaya ... Sampeyan ngerti, yen kulawarga angkat njupuk anak kanthi gratis, yaiku, tanpa dana pamrentah, sampeyan ngerti, ana wong sing duwe ati kanggo iki. Yen ana kemungkinan, mula bakal ana negara sing ora ana panti asuhan. Secara harfiah kanggo saben bocah, dudu properti sing diwarisake ing kana, nanging kanggo saben bocah ditulis, dhaptar langsung bakal digawe, yen ana kedadeyan ing wong tuwa, bocah sing bakal dadi bocah kasebut. Yen ana kedadeyan iki, sapa bocah sing bakal dadi. Yaiku, mung hirarki kaya ngono. Ternyata yen ana masalah, mula bocah iki ora kena dadi subyek bisnis.
00:28:43
Contone, ing Finlandia, bocah-bocah, sanajan dheweke ditransfer menyang kulawarga angkat, miturut pangertiku, wong tuwa ora kekurangan hak wong tuwa.
00:28:51
Ya, nanging kulawarga kasebut dirusak kanthi finansial, lan kulawarga ora bisa gelut maneh kanggo bocah kasebut. Yen kulawarga nampa tagihan 100 ewu euro saben bocah saben taun, lan kanthi otomatis bangkrut, mula kulawarga ora bisa merjuangake anake. Maksudku iki. Ing Jerman, sejatine sawetara wulan kepungkur, ana kasus liar nalika bayi digebugi, bocah digebugi, lan sadurunge rong utawa telung wulan kabeh omah sing ditindakake pemogokan kasebut minangka bangunan multi-lantai, uga ana lima lantai. Para tangga teparo ing omah kabeh bola-bali nyeluk polisi, mréntah menyang hakim bocah, mréntah menyang pejabat pengawal. Lan ana pitakonan kenapa sampeyan ora nindakake apa-apa karo kahanan iki, lan kenapa kahanan, ing kahanan kita, karo bocah sing nolak sekolah amarga dipukul, kenapa sampeyan nyerang kulawarga kaya ngono, lan kulawarga kaya ngono diserang.
00:29:47
Apa sampeyan bisa mangsuli pitakon pungkasan? Apa sampeyan butuh keadilan remaja?
00:29:52
Ya, ora ana ing bentuk sing ana ing Jerman, lan ora ing bentuk sing bakal dileksanakake ing negara sampeyan. Iki Lily, wayahe, siji wayahe cilik, nanging penting banget. Saiki, yen anak sampeyan wis dicabut saka kulawarga, kulawarga bisa diadili, ngirim komplain tumrap tumindak wali lan nuntut wali, nanging nuntut wali kasebut ing pengadilan. Hakim bakal ndeleng dokumen kasebut, ing ngisor iki ana dokumen, ing ngisor iki kalebu ciri-cirine, ing kene ana wong tuwa, dheweke bakal ngrampungake. Yen sampeyan duwe aturan 24 jam, bakal katon kaya iki. Bocah kasebut digawa lunga, dokumen kasebut diserahake menyang pengadilan, ditahan karo pengadilan. Ing pengadilan, bakal ana paket kaya mangkene, hakim sing ngantuk teka, dheweke kudu maca lan nimbang kabeh iki sajrone 24 jam. Dheweke bakal mlebu kabeh iki, saka ndhuwur nganti ngisor, kabeh paket, kabeh kasus, banjur sampeyan bakal nantang tumindak hakim iki ing pengadilan sing luwih dhuwur.
00:30:35
Nanging keputusane. Sampeyan ngerti cara sisteme bisa digunakake. Ing negara endi wae, sistem kasebut bisa digunakake supaya pengadilan sing luwih dhuwur arang banget mbatalake utawa ngganti keputusan pengadilan. Iki ora gumantung karo negara kasebut. Sanalika, tautan sing ngontrol kewalian ilang, ora ana maneh. Lan apa liyane sing wis ditindakake ing Jerman. Ing Jerman, pengadilan njupuk keputusan adhedhasar pendapat ahli, ahli kasebut nulis arep njupuk bocah kasebut utawa ora, lan pengadilan mbayar ahli kasebut 20 ewu euro kanggo iki. Nanging ahli kasebut nampa pesenan langsung saka Jugendamt, mula ahli kasebut nulis apa sing dikarepake Jugendamt. Yen ahli ora nulis apa sing dikarepake Jugendamt, mula apa sing dikarepake hak asuh, Ahli ora bakal nampa luwih akeh pesenan saka Jugendamt iki. Ternyata kayane kedadeyan independen minangka ahli, Jugendamt, hakim, nanging kabeh padha makarya kanthi rantai lan kabeh padha kerja, ditambah panti asuhan. Nanging kabeh padha makarya ing bundel siji iki, siji tim, ngumbah tangan.
00:31:29
Pakar kasebut nulis miturut kekarepan Jugendamt, ujare hakim, nanging aku dudu ahli, ing kene aku duwe pendapat ahli, dheweke nampa ahli, wong tuwa njaluk ahli dhewe, mbayar dhewe 20 ewu euro, lan hakim ujar manawa aku ora percaya karo pakar sampeyan. Dadi, apa yen dheweke wis disertifikasi. Lan aku ora percaya karo dheweke. Lan karakteristik kinerja sampeyan, kesaksian saksi, tanggi, ora duwe peran apa-apa.
00:31:49
Wis teka. Sampeyan ngerti, wong akeh sing minggat saka Jerman karo bocah-bocah menyang Prancis, menyang Amerika, njaluk status pengungsi ing Amerika. Wong-wong pancen padha mlaku-mlaku, lan yen anak sampeyan blak-blakan ing kebon utawa ing sekolah, ibu lan bapak mutusake lunga menyang Prancis, lan kulawarga kasebut Jerman, Jugendamt langsung mutusake mbatalake hak saka wong tuwa kanggo nemtokake papan dununge bocah kasebut. Sampeyan bisa lunga dhewe, lan anak sampeyan bakal tetep ing Jerman, bocah ing Jerman dadi barang, kalebu negara kasebut. Yaiku masalahe, Lilia. Yaiku, masarakat ora enggal nemoni, dheweke duwe sawetara konflik, mula tuwuh, lan nalika mutusake kabur, dheweke wiwit ngemas, bocah weruh lan ujar, nanging apa sing kita lakoni? Lan kita bakal budhal menyang Prancis. Negara Eropa, iki dudu Afrika, ya? Dheweke kayane ora mangan wong-wong lan bocah-bocah ing kana, dheweke pindhah saka Jerman menyang wates - Prancis wis. Ora, sampeyan ora bakal lunga. Sampeyan bisa ninggalake awak dhewe, lan monggo ditinggal bocah-bocah ing kene.
00:32:50
Banjur tagihan sampeyan bakal dikirim menyang kono, lan yen sampeyan lunga karo bocah kasebut, lan Jugendamt mutusake manawa hak sampeyan kanggo nemtokake papan dununge bocah kasebut ditarik, polisi Jerman bakal marani sampeyan, dudu wong Prancis. Jerman Dheweke nuthuk lawang sampeyan, sampeyan ndhaptar bocah ing Prancis, lan sanalika informasi bakal pindhah menyang Jerman, ing ngendi anak sampeyan. Polisi Jerman bakal marani sampeyan, sampeyan bakal nelpon polisi Prancis, anakku digawa lunga, polisi Prancis ora bakal teka nglindhungi sampeyan.
00:33:16
Anak sampeyan bakal digawa polisi Jerman lan digawa menyang Jerman. Lan ana kasus kaya ngono, lan ana akeh kasus kaya ngono. Mula, yen ana undang-undang sing ditrapake, kudu tliti kanthi tliti kanthi tliti, dudu bungkus permen, kepiye hukum iki, nanging apa sing bakal kelakon sawise iku. Lan kasunyatane sampeyan ana ing kene.
00:33:34
Apa sampeyan utawa sampeyan bisa ninggalake Jerman karo kulawarga? Apa sampeyan saiki manggon ing Moskow?
00:33:40
Lily, aku arep ngomong iki. Wong-wong ujar, nuduh aku ing Internet, kedadeyan Ernay sing berlebihan ana ing kana, kabeh surem. Amerika nulis petisi menyang Kongres AS, nylametake anak-anak Amerika saka Jerman. Prancis nulis petisi menyang Parlemen Eropa, lan ana, wis ana proses babagan perkara iki, nylametake anak-anak Prancis kita saka Jerman. Warga Italia nulis petisi kanggo nylametake anak-anake Italia saka Jerman. Lan aku bisa negesake manawa kita sejatine seneng banget yen bisa nggawa bocah-bocah padha metu kaya iki, sadurunge kita ora bakal nandhang sangsara. Yen kita durung nggawa wong-wong mau metu ing wulan Agustus taun kepungkur, mula sawise proses pengadilan ing wulan Oktober-November, kita bakal nembak lawang jam 5 wengi lan udakara 25 petugas polisi mung mlebu, nggawa bocah-bocah kasebut, dheweke langsung nulis kasus kriminal sing sampeyan sampeyan ngalahake 25 polisi, uga ana kasus kaya ngono. Polisi kerusuhan gedhe kasebut nulis pratelan ing kana, yen sampeyan ngalahake kabeh, supaya sampeyan luwih apik sawise urip, aku ora bakal bisa ndeleng anak-anak lan bojoku anak-anak kita ing urip maneh. Yaiku, dheweke mung bakal ngganti jeneng, bakal ngganti jeneng kulawarga, bakal ngganti alamat, lan kita ora bakal bisa ndeleng maneh. Kita mung dielingake yen bakal kedadeyan. Wong sing wis ngalami. Saiki kabeh pengacara Jerman sing dakkontak, yaiku sing pertama, apa sampeyan nggawa bocah-bocah kasebut metu? Aku ujar ya, iki apik kanggo aku. Iki minangka perkara sing paling bener sing sampeyan lakoni ing kahanan iki.


Links: Afrikaans Albanian Amharic Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bengali Bosnian Bulgarian Catalan Cebuano Chichewa Chinese Chinese (China) Chinese (Taiwan) Corsican Croatian Czech Danish Dutch English Esperanto Estonian Filipino Finnish French Frisian Galician Georgian German Greek Gujarati Haitian Creole Hausa Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hmong Hungarian Icelandic Igbo Indonesian Irish Italian Japanese Javanese Kannada Kazakh Khmer Kinyarwanda Korean Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Lao Latin Latvian Lithuanian Luxembourgish Macedonian Malagasy Malay Malayalam Maltese Maori Marathi Mongolian Myanmar (Burmese) Nepali Norwegian Odia (Oriya) Pashto Persian Polish Portuguese Punjabi Romanian Russian Samoan Scots Gaelic Serbian Sesotho Shona Sindhi Sinhala Slovak Slovenian Somali Spanish Sundanese Swahili Swedish Tajik Tamil Tatar Telugu Thai Turkish Turkmen Ukrainian Urdu Uyghur Uzbek Vietnamese Welsh Xhosa Yiddish Yoruba Zulu Yandex.Metrica